Advies

Menselijk Kapitaal is “de voorraad van competenties, kennis, sociale en persoonlijke vaardigheden, waaronder ook creativiteit, die wordt belichaamd in de mogelijkheid voor de mens om in een economie arbeid te verrichten, opdat er economische waarde kan worden geproduceerd“. Aldus Wikipedia.

Ik geloof heilig in het belang van menselijk kapitaal. Bedrijven kunnen hun organisatie nog veel beter laten presteren door meer te investeren in hun menselijk kapitaal. Door meer oog te hebben voor de waarde die wordt toegevoegd door medewerkers. En de organisatie zó in te richten dat hun potentieel optimaal wordt benut.

Organisatiescan

Hoe breng ik als DGA of directeur/CEO mijn organisatie weer naar een volgend niveau? Hoe krijg ik zicht en grip op mijn mensen, mijn talenten, en maak ik de juiste strategische of operationele keuzes?

Als adviseur voor middelgrote en kleine DGA’s en familiebedrijven, werk ik met management scans: een scan (‘foto’) van het directieteam of de key spelers van de organisatie. Hun persoonlijkheid en drijfveren. Deze scan geeft een helder beeld van de kwaliteiten, valkuilen, ambitie en motivatie van iedere medewerker.

Met ieder teamlid ga ik in gesprek. Ik kan hierbij gebruik maken van een drijfveren analyse. Objectief en onafhankelijk. Maar ook: met aandacht, oprechte interesse en een kritische blik.

De organisatie scan geeft helderheid en focus. Het biedt een stevig fundament voor eventuele strategische en/of operationele keuzes.

De uitkomst van deze gesprekken en de eventuele drijfverenanalyses, kunnen gekoppeld worden aan de missie, visie en doelen van de organisatie of het team.

Als trainer & coach zorg ik bovendien dat óók helder wordt wat niet gezegd wordt, want:  “Music is not in the notes but in the silence in between“ (Mozart).

Meer weten? Bel even of stuur en mailtje. Ik vertel je er graag meer over. 

HR Due Dilligence

Voor investeerders die spelen met de vraag: Hoe weet ik als investeerder wat de waarde is van het menselijk kapitaal van de onderneming? En hoe krijg ik hier grip op? zorg ik voor een betrouwbare en vakkundige HR Due Dilligence (HR DD).

Door middel van goede gesprekken (objectief & onafhankelijk) met de directieleden, al dan niet aangevuld met een drijfverenanalyse (Management Drives) en persoonlijkheidstest, kom ik in korte tijd tot de kern.

Deze analyse en HR DD rapportage over de kwaliteit, kunde en motivatie van de teamleden, geven een praktisch fundament voor verdere beslissingen omtrent de investering, maar ook voor de samenwerking in de post-deal fase.

Zo heeft u als investeerder sneller en beter grip op het potentieel van het menselijke kapitaal van de onderneming. 

Meer weten? Bel even of stuur een mailtje. Ik vertel je er graag meer over.