Loopbaancoaching

Je werkend leven is van grote invloed op je levensgeluk. Werk biedt inkomen, maar ook identiteit en betekenis. Om te weten wat je écht wilt, is het nodig je ware aard of identiteit te kennen. Waar sta je voor? Wat is voor jou écht belangrijk? Andersom helpt weten wat je wilt ook om een duidelijker beeld te hebben over ‘wie ben ik nou eigenlijk?’. Als je jezelf kent, kun je keuzes maken die écht bij je passen.

Onderzoek naar wie je bent, wat je nodig hebt in werk, wat je inspireert en wat jou ‘zin’ in werk geeft, maakt helder welk pad je moet gaan opzoeken of creëren. Dat vraagt onderzoek, soms ook van belemmerende krachten of patronen in jezelf, en in de spiegel kijken.

Denken, voelen én doen maken je identiteit zichtbaar. Als het goed is tenminste. Want onder invloed van allerlei gebeurtenissen en gedachten daarover, kunnen deze drie soms niet congruent met elkaar zijn.

Hoofd, hart en handen. In mijn coachsessies gebruik ik ze alle drie. Ik combineer daarom cognitieve coachtechnieken met doen & ervaren. Met het prikkelen van jouw intuïtie. Daarbij stimuleer ik jou écht open en eerlijk te zijn naar je zelf. En naar jouw omgeving. Om te zorgen dat denken, voelen en doen weer op één lijn komen.

Jouw inzichten vertalen we vervolgens naar praktische handvaten, naar kleine of soms grote aanpassingen in jouw leven, door jou geregisseerd. Maar we vertalen jouw inzichten vooral naar meer voldoening, geluk en het gevoel dat jij jouw volste potentieel kan leven! Zowel professioneel als privé. Want deze twee gaan natuurlijk hand in hand. 

Waar kun je bij mij voor terecht?

Waar kun je bij mij voor terecht?

Life Coaching

Bij ‘life coaching’ gaat het om drie kernvragen: Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik?

Om antwoorden te vinden hierop, is het belangrijk je bewust te worden van jouw talenten, wensen en drijfveren. Maar ook van jouw ‘schaduwkant’; jouw belemmerende gedachten of patronen. Ook bij lifecoaching geldt: als je jezelf kent, kun je keuzes maken die écht bij je passen.

Zelfkennis is de basis voor geluk. En zelfobservatie is het begin van zelfcompassie. Met zelfobservatie bedoel ik: leren van een afstandje naar jezelf te kijken, waar te nemen wat je denkt, voelt en hoe je handelt. Dit is een belangrijk onderdeel bij mijn coaching. Door eerlijk en zonder oordeel naar jezelf te leren kijken, kun je gewoontes en patronen in jezelf herkennen. En wat niet meer past bij je loslaten. Er ontstaat zo meer ruimte voor ontspanning en balans. Voor nieuwe inzichten en mogelijkheden. Waar jij mee aan de slag kan gaan.

Zo krijg jij weer helder wie je bent. Wat je wilt. En waar je voor staat.

Over Janneke

“Janneke is een positieve, energieke en enthousiaste coach. Ze werkt gestructureerd en heeft een doordacht coachplan, wat ze ook goed communiceert tijdens de sessie. Ze is oprecht geïnteresseerd en legt verbanden tussen de sessies, wat helpt om een scherper completer beeld te vormen waar ik mee bezig ben. Ik voelde mij op mijn gemak gedurende de sessies, waardoor het voor mij eenvoudiger is dingen te vertellen. Ze heeft een aantal zaken die voor mij niet helder waren, duidelijk verwoord, waar ik echt verder mee kan. Dus ook doelgericht/tastbaar, dat vind ik ook belangrijk.”

“Janneke heeft een hele fijne manier van coaching is. Door de oefeningen krijg je op een heel andere manier inzicht in je patronen en denkwijzen. Ik vond het ook heel heel fijn om de coaching (soms vanwege Corona noodgedwongen) buiten te doen. We zijn een aantal keer samen gekomen in het bos en hebben gewerkt met / rondom producten uit de natuur. Het wandelen heeft een positief effect op de coaching.” 

“Janneke is een echt fijne coach. Ze is heel geduldig en oordeelvrij en denkt goed mee over de coachingsvraag, het thema waar jij jezelf in wil ontwikkelen.” 

“Je voelt je echt begrepen. Ze werkt met hele fijne oefeningen. Het belangrijkste voor mij is dat ik op een veel aardigere  manier naar mijn eigen gedachtenpatronen ben gaan kijken. Op het gebied van vriendschappen, liefde en carrière. Ik heb mijn gedachten leren herkennen en ze vooral ook te laten zijn.”